neděle 27. září 2015

Super eurovíkendy

Nejlepší dovolená, jakou si lze představit. Nejkrásnější města světa pro mě vždycky byla Paříž a Řím. Vždycky se sem bud rád vracet.

Paříž

Město je magické samo o sobě. Má neskutečné množství památek.

Památky v Paříži

 památky v Paříži patří mezi ty nejkrásnější na světě. Stačí zmínit Eiffelovu věž, kterou zná snad každý, vítězný oblouk nebo muzeum Louvre. Hodně lidí jede i na výlet do Versailles nebo do Disneylandu. Málokdo ví, že v Paříži je ještě jeden zábavní park, který je taky zajímavý – Asterix park.

Ubytování v Paříži

Dlouho jsme jsme hledali levné ubytování, ažjsme narazili na levné-hostely.cz Dá se tam sehnat ubytování i za 300 Kč za noc, což je na Paříž super cena, vyzkoušejte a uvidíte. Cena je za celý pokoj.

Doprava

Doprava v Paříži je celkem hustá, nejčastěji budete jezdit metrem, není špatné si před odjezdem zajistit mapku, protože hodně stanic má spojených až 5 různých linek, tak aby jste se neztratili. Také se určitě podívejte na dopravu z letiště.
Cena jízdenek je relativně vysoká a je dobré se podívat, jaký lístek koupit, ať zbytečně neutrácíte hodně peněz.
Jakmile máte všechno zajištěno, užívejte.  V Paříži je spousta památek i aktivit, ale najezdíte hodně kilometrů MHD, tak na to myslete a užijte si pobyt. J

Řím

V Římě je proti Paříži vidět historie na každém kroku.

Památky

 Koloseum, katedrála svatého Pavla, Vatikán a spusta dalších římských památek se rozkládá na relativně malém území. Navíc si v Římě můžete zajet i k moři, to v Paříži nejde.

Ubytování v Římě

V římě jsem našli levné, ale dobré ubytování  v římě opět na levných hostelech. Bydleli jsme kousek od Kolosea za 500 kč/noc v samostatném pokoji, super cena.

MHD v římě

Doprava v Římě, co se týká metra, není moc hustá, budete asi často využívat i autobusy. Využijete je i na cestě z letiště.

Žádné komentáře:

Okomentovat